Är det amerikanska shoppingcentret dödsdömt?

Last year was the first in half a century that a new indoor mall didn’t open somewhere in the country—a precipitous decline since the mid-1990s when they rose at a rate of 140 a year

Det kommer att bli svårt även här i Öresundsregionen, bara i Malmö byggs det två nya i Hyllie och vid Värnhemstorget samtidigt som de befintliga renoverar för att hänga med.
Samtidigt så jag en genomgång som sade att vi i sydsverige har mycket mindre mängd försäljningsyta per innevånare jämfört med storköpenhamn så det skulle peka på att det fanns utrymme för ungefär dubbelt så mycket försäljningsyta på vå sida om sundet. Men jag undrar om man inte skall ta den statistiken med en nypa salt…

Vad tror ni? Kommentera gärna

One thought on “Är det amerikanska shoppingcentret dödsdömt?”

  1. hej,
    jag tror det. Jag har inte mycket fakta bakom men tror och hopps att detta konsumtions samhälle vi lever i kommer att trappas ner. Samt att de typiska amerikanska shoppingcentrarna förutsätter att man har bil. Dessa shoppingcentrarna beläggs till största delen på åkermark. Åkermarken kommer inom snar framtid att vara mer eftertraktad än shoppingcentrarna… eller?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.