nyinköpt bok: Internetgalaxen av Castells

Internetgalaxen skulle man kunna kalla en uppföljare till Manuel Castells trilogi om Nätverkssamhället: “Informationsåldern: Ekonomi, samhälle och kultur”. Castells verk blev väldigt uppmärksamat i internetkretsar och några år senare så skrev han “Internetgalaxen” för att uppdatera sin forskning med data om det snabbt växande internet. Internet hade ju inte alls varit lika utbyggt och använt när han skrev den ursprungliga trilogin.

Några recensioner:

* Recension av Ola Larsmo
* “Amazon.com”:http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0199255776/002-2463913-8828012
* “International Journal of Communications Law and policy”:http://www.ijclp.org/8_2004/ijclp_webdoc_10_8_2004.htm

Återkommer med reflektioner senare.

One thought on “nyinköpt bok: Internetgalaxen av Castells”

  1. men så har han oppdatert trilogien i år 2000 del 1 og del 3 hnn det er jo noen link adresser i internetgalxy eller har du ikke tid til å sitte 3 timer med hver addrese for a sjå om du finner noe intresangt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.