Tredje platsen utomlands och i Lund

“Cool Town Studios”:http://www.cooltownstudios.com/mt/archives/000406.html skriver om tredje platsen

Jag har tänkt på vad det finns för ställen som skulle vara tredje platser i Lund. Det är inte lätt. En som jag har hittat är Clemens Matsalar på St Petri Kyrkogata bredvid stadsbiblioteket. Det drivs av Lisa och Lasse som har haft restaurangen sedan början på 80-talet (tidigare tillsammans med ett annat par). Resturangen ryms i en gammal lägenhet på markplan och något av det trevligaste med att gå till clemens är att det känns som om man äter lunch hemma hos någon. Jag rekommenderar verkligen stället och tar oftast med mig nya vänner dit om de inte har ätit där redan. Har de redan ätit där så går de oftast gärna dit igen.

One thought on “Tredje platsen utomlands och i Lund”

  1. Tredje platsen i Lund? Clemens matsalar? Tja, men bara mellan kl 12-15. Håller med om att lägenhetskänslan gör sitt till.

    Ett annat välkänt lägenhetshak är naturligtvis Kafé Ariman. Hänger inte där så mycket själv men andra gör det.

    Ariman erbjuder rum såväl dagtid som kvällstid. Här kan man fika, dricka öl, luncha, spela schack, plugga och dansa sig svettig till en dj:s musik. Allsidigt. Men alla känner sig kanske inte hemma.

    Kommer Athén åter lyckas bli studenternas tredje plats? Ambitionen verkar finnas. Men som student i Lund kan det vara skönt med en plats som inte har med studier och universitetet att fly till. Därav Arimans popularietet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.