Flödesrummet – Space of flows

När jag skrev förra inlägget och gnällde över att jag inte hade hittat någon kort och koncis förklaring av Manuel Castells begrepp Space of flows eller flödelserum så gav jag mig ut på google för att se om jag hade missat något och se där! Det fanns en hel rad sidor som definitivt inte fanns där när jag slet med uppsatsen.

Felix Stalder är medieforskare och han har dels skrivit en längre recension av Castells trilogi: Informationsåldern och dels skrivit en längre text om Flödesrummet. Det verkar inte vara en kort och koncis förklaring men det är en bra bit på väg.

Sedan hittade jag:

* en länksida
* en recension av Sofia Coppolas Lost in Translation
* Context weblog
* GaWC Globalisation and World Cities, som forskar inom globalisering och hänvisar ofta till Castells och space of flows

etc.

Så nu finns det plötsligt jättemycket att läsa.

One thought on “Flödesrummet – Space of flows”

  1. Pingback: hakank.blogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.